Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Divoký nakládaný hermelín! Příprava krok za krokem

Divoký nakládaný hermelín! Příprava krok za krokem

27.7.2020 - AndreaP.

Léto je v plném proudu a je to nejen doba dovolených a letních radovánek, ale také naopak doba pilné práce spočívající v hojném zavařování a nakládání ovoce a zeleniny. My se dnes ale zaměříme na další druh, který lze takto naložit a tím jsou sýry. Příprava je rychlá, stačí dodržet pár základních pravidel, a nejen že nám pak v lednici vydrží i několik měsíců, navíc budeme mít vždy k dispozici rychlou chuťovku k vínu a v neposlední řadě také jedlý dárek, který obdarovaného rozhodně potěší!

A jaká že jsou to ta výše zmíněná pravidla?

1.) Úplným základem úspěchu jsou čisté sterilizované sklenice i víčka. Ponořte je teda do velkého kastrolu s vařící vodou a nejméně 10 minut je povařte, poté sceďte a nechejte okapat. Otírat pak jen zásadně suchou čistou utěrkou. Pokud máte doma myčku, projeďte sklenice na nejsilnější stupeň.

2.) Příprava sýrů - nikdy nenakládáme hermeliny v celku, ale vždy rozřízlé a do nich vložené bylinky , cibule, koření. Lépe tímto způsobem vzájemně prolnou.

3.) Nebojme se koření - použijeme ho více, protože dobrý hermelín ho potřebuje. Nemusíme se bát ani experimentovat s různými druhy koření.

4.) Takto naplněnou sklenici vždy zalijeme kvalitním olejem až po okraj.

Na řadu přichází náš recept:

Na jednu sklenici budete potřebovat:

  • 3 hermelíny
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 10 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček jalovce
  • 3 bobkové listy
  • mletou červenou papriku pikantní
  • lusk červené papriky
  • rostlinný olej

 

Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na kolečka /plátky/. Hermelíny rozřízněte podélně napůl a do sklenice postupně vkládejte: na dno hermelín, trochu mleté papriky, plátky cibule a kousek česneku, plátek papriky, několik kuliček uvedeného koření, další hermelín a suroviny ve stejném pořadí. Až ingredience takto navrstvíte, zalijte vše olejem až po vrch a uzavřete.

Hermelín nechte odležet alespoň 4 dny.

A to je celá věda.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz