Hlavní ingrediencí a současně základem celého úspěchu tohoto receptu jsou dobře našlehané bílky. Pro jejich správné vyšlehání je nutné, aby vejce měly pokojovou teplotu. Pak už nám nic nebrání v tom, abychom si připravili během chvíle lahodnou letní snídani či svačinku.
Potřebujeme:
- 500 g špenátu
- 40 g másla
- 40 g mouky
- 175 ml mléka
- 3 žloutky
- 3 bílky
- sůl
- pepř
- strouhaný muškát
- máslo na vymazání
Špenát opláchneme, spaříme, necháme okapat a rozšleháme na kaši. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
Rozpustíme máslo, zpěníme v něm mouku, přidáme mléko a necháme 5 minut povařit. Do této hmoty vmícháme žloutky a již nevaříme! Přidáme špenát a dochutíme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do špenátového pyré.
Vymažeme formu na suflé, naplníme ji připravenou hmotou a pečeme v předehřáté troubě při 150 stupních Celsia asi 40 minut.
Ihned podáváme.
(foto: taste.com.au)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.