Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Grilovat se dá jen maso? Omyl! Vyzkoušejte fantastické zeleninové špízy

Grilovat se dá jen maso? Omyl! Vyzkoušejte fantastické zeleninové špízy

3.7.2020 - AndreaP.

Letní grilovačka se většinou zakládá na předem naloženém masu. Kdo ale řekl, že grilovat se dá jen maso? Opak je pravdou, grilovaná zelenina má totiž fantastickou chuť. Vyzkoušejte s námi tyto skvělé špízy, jejich výhoda je ta, že zeleninu si vždy můžete vybrat dle své chuti i toho, co zrovna vaše spíž či zahrádka nabízí.

Potřebujeme:

  • 1 velká červená paprika
  • 1 velká zelená paprika
  • 1 velká oranžová paprika
  • 1 velká cuketa
  • 4 mladé lilky
  • 2 střední červené cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

 

Papriky překrojte na poloviny, zbavte je semínek a nakrájejte na stejné kousky o šířce asi 2,5 cm. Cuketu očistěte, podélně rozkrojte na poloviny a pokrájejte na stejně tlusté kousky. Papriky i cuketu dejte do misky.

Lilky očistěte a podélně rozkrojte na čtvrtiny. Obě cibule oloupejte a pak každou rozkrojte na 8 zhruba stejných klínků. Přidejte do mísy pokrájený lilek a cibuli.

V malé misce ušlehejte citronovou šťávu, olivový olej, česnek, sůl a pepř. Zálivkou přelijte zeleninu a zamíchejte, aby se rovnoměrně obalila.

Zeleninu napíchejte na špejle, rozmístěte na mřížku grilu a grilujte za častého otáčení 10-12 minut, až zelenina začne měknout a mírně se opálí.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz