V minutkové kuchyni jde především o rychlost, což pak ruku v ruce svým způsobem zaručuje i jistou jednoduchost při přípravě pokrmů. Z tohoto důvodu je minutková kuchyně vhodná také pro začínající kuchtíky a hospodyňky, protože je zaručeno, že takto rychle upravený pokrm se při dodržení základního postupu vždy povede, nečíhají žádné skryté nástrahy a neodradí tak při dalších pokusech.
Potřebujeme:
- 4 roštěnky
- 4 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- sůl
- mletá sladká paprika
- 200 g sterilovaného leča
- 1 lžíce kečupu
- worchestrová omáčka
- olej
Roštěnky odblaníme, po okrajích lehce nařízneme a naklepeme. Potřeme je olejem, proložíme kořením a necháme je v ledničce ideálně přes noc proležet (pokud spěcháme, tak necháme odležet alespoň dvě hodiny).
Před přípravou odstraníme koření, maso osolíme a na oleji zprudka z obou stran opečeme (maso uvnitř musí být růžové). Že můžeme maso otočit, poznáme jednoduchým způsobem, hotové maso se "nelepí" na pánev. Vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Na výpeku zpěníme papriku, přidáme lečo, kečup a worchestrovou omáčku a krátce podusíme.
Roštěnky položíme na talíř (ideálně vyhřátý), pokryjeme podušenou smění z leča. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou pak brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.