Máme tady neděli, což je čas odpočinku po dlouhém týdnu a tak toho využijeme a opět se trošku ponoříme do historie receptů, kdy zabrousíme k dobrotám našich (pra)babiček. Staré kuchařské knihy nám totiž přinášejí mnoho inspirace a nekonečné množství skvělých rad, jak uvařit rychle a z mála. Inspirací nám dnes bude slavná a pro mnohé dosud nepřekonatelná Kuchařka naší vesnice, ze které vybírám recept na masový trhanec. Jedná se o minutku a rozpis je pro 1 osobu.
Potřebujeme :
- 100-150 g mletého masa
- 1 vejce
- 20 g tuku
- 2 lžíce sodovky nebo vody
- 4 rovné lžíce mouky
- malá cibule
- sůl
- pepř
- petrželka
Z vejce, vody a mouky umícháme těstíčko jako na kapání.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a za stálého obrácení na ní opečeme mleté maso. Osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.
Pak je zalijeme těstíčkem, a když začíná tuhnout, lopatkou je roztrháme, obrátíme a dopečeme.
Trhanec můžeme ještě posypat sýrem a podávat k němu kečup, vařené brambory a zeleninový salát.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.