Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Co s rebarborou, která leží v lednici? Přidejte k ní ricottu a máte skvělý dezert!

Co s rebarborou, která leží v lednici? Přidejte k ní ricottu a máte skvělý dezert!

3.6.2020 - AndreaP.

Ricotta je italský tvaroh, který se vyrábí ze syrovátky. Z mléčných produktů obsahuje ricotta nejmenší množství tuku.

U rebarbory se pak konzumují pouze řapíky listů, a to tepelně zpracované, nikdy syrové. Připravují se z nich mimo jiné moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny a koláče. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny (ano, opravdu je to zelenina), což neprospívá zdraví.

A spojením těchto dvou základních surovin si můžeme připravit skvělý dezert.

Potřebujeme:

  • 200 g ricotty
  • 200 ml mléka
  • 100 g cukru krupice
  • 2 špalíky rebarbory
  • 4 vejce
  • máslo
  • sůl
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička moučkového cukru

 

V míse ušlehejte mléko s cukrem, špetkou soli a vejci. Přidejte ricottu a lžičku prášku do pečiva, znovu dobře prošlehejte.

Rebarboru omyjte a pokrájejte na dvoucentimetrové špalíky. Špalíky rebarbory přiveďte v menším hrnci se 4 lžícemi vody a lžičkou cukru k varu a povařte asi 5 minut.

Větší zapékací misku nebo čtyři menší misky vymastěte máslem a vlijte do ní vytvořenou směs. Na směs rozhoďte lžící rozvařenou rebarboru. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz