Na první pohled netradiční kombinace alkoholu a kokosového mléka dává tušit, že tento recept není typická česká kuchyně. Spojení těchto dvou nesourodých chutí nám zajistí vynikající exotičnost daného pokrmu, který navíc připravíme během chvíle. Samotný alkohol nám poslouží k flambování, díky kterému bude výsledná chuť pokrmů výraznější, kokosové mléko a šlehačka pak naopak vše zjemní a uhladí.
Potřebujeme:
- 4 kuřecí plátky
- 1/3 hrnku rumu
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 1/4 hrnku kokosového mléka
- 1 hrnek šlehačky
- sůl a pepř podle chuti
Kuřecí plátky trošku naklepeme, umyjeme pod tekoucí vodou, vysušíme kuchyňským papírem a osolíme.
Na velké pánvi je na rozpáleném oleji po obou stranách prudce opečeme. Poté snížíme plamen, celé zalijeme je rumem a flambujeme. Poté přidáme najemno nakrájený česnek, hodně opepříme, přilijeme kokosové mléko a šlehačku. Necháme pod pokličkou dusit dokud omáčka nezhoustne.
Plátky přendáme na talíře a zalijeme omáčkou. Dozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami. Podáváme s rýží.
(foto: taste.com.au)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.