Také řešíte, co zase namazat na chléb či pečivo? Máte pocit, že jídlo u vás doma je stále jedno a to samé? Klasický rohlík s máslem a šunkou, případně s plátkem tvrdého sýru už vás nebaví? A u svých dětí pak často slýcháváte "to nechci, to mi už nechutná"? Máme pro vás tip na domácí sýr Lipťák. Z jeho pomocí tak chutná a zdravá snídaně, vydatná svačina či večeře nebude nejmenší problém.
Potřebujeme:
- 250 g polotučného (případně plnotučného) tvarohu
- 120 g másla
- 200 g zakysané smetany (1 kelímek)
- sůl
- sladká paprika
- 1 cibule
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a posolíme. Necháme chvíli takto odležet.
Mezitím si tvaroh umícháme s máslem a zakysanou smetanou, přidáme lehce sladkou papriku pro barvu. Pak do této směsi přidáme změklou cibuli, promícháme a podle chuti přisolíme.
Mažeme na pečivo, můžeme obložit libovolnou zeleninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.