Máme konec května a pomalu a jistě se opět blíží letní horké dny, kdy na jídlo a zejména jeho přípravu v rozpálených kuchyních nebudeme mít ani pomyšlení. Hodit se tedy budou odlehčené verze jídel, které nás nikdy nenechají na holičkách. Tento salát je jedním z nich.
- 600 g sterilované cizrny
- 1 větší rajče
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 1 větší kuřecí prso
- olivový olej
- citrón na dochucení
Cizrnu slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat.
Listy špenátu opereme a osušíme, rajče omyjeme, rozpůlíme a nasekáme nadrobno.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a na oleji orestujeme.
Do pánve k hotovému masu přidáme na plátky nakrájený česnek, slitou cizrnu, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené rajče a listy špenátu. Lehce promícháme na pánvi, listy špenátu by měly pouze změknout a zavadnout.
Podáváme ještě teplé s měsíčky nakrájeného citronu na dochucení.
(foto: taste.com.au)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.