Kari je původně tamilský pokrm, receptů na jeho přípravu jsou stovky, a v současné době je jeho obliba rozšířená nejen po celé Indii a jihovýchodní Asii, ale defacto po celém světě. Jeho obrovskou předností je, že je rychlé na přípravu a jeho typickou chuť mu dává především koření. My si dnes toto exotické jídlo připravíme v našich domácích podmínkách, kdy za 20 minut budeme mít oběd na stole a ještě si pochutnáme. Takže dnes na téma...vajíčkové kari.
Potřebujeme:
- 6 vajec natvrdo
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 feferonky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička koření kari
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 4 lžíce strouhaného kokosu
- 1/4 l mléka
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 6 lžic másla
- šťáva ze 2 citronů
- sůl
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme zázvor a nasekané feferonky, poté mouku a osolíme. Vlijeme mléko a rozvařený kokos.
Dusíme na mírném ohni asi 1/4 hodiny.
Pak vložíme podélně rozpůlená oloupaná vejce, ochutíme citronovou šťávou a ještě chvíli společně podusíme.
Podáváme s rýží.
(foto: foodfashionparty.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.