Slunce svítí, hřeje, a ač svět jako takový se zpomalil, příroda nestojí a jede svůj každoroční koloběh. Jarní počasí tak láká k procházkám. Všude kolem pak můžeme vidět první jarní bylinky. A právě tyto si během procházky a nebo na své vlastní zahrádce nasbíráme a použijeme je k přípravě jarní omelety, která nám dodá sílu a tolik potřebnou energii.
Potřebujeme:
- 2 vejce
- 30 g másla
- 150 g jarních bylinek: kopřivy, libečku, pažitky, pampelišky, petrželky, špenátu, hlávkového salátu
- sůl
- pepř
Směs jarních bylinek dobře opereme, necháme okapat a posekáme na hrubší kousky. Ty dáme na polovinu rozpuštěného másla a krátce je osmahneme.
Na zbývajícím másle zhotovíme vaječnou omeletu, necháme ji částečně ztuhnout a přidáme připravené bylinky, které osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Omeletu na pánvi přeložíme a necháme dojít barvu.
Ihned podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.