Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Kouzlo slaných koláčů spočívá v nekonečné fantazii. Připravte si s námi quiche s bazalkovým tvarohem!

Kouzlo slaných koláčů spočívá v nekonečné fantazii. Připravte si s námi quiche s bazalkovým tvarohem!

16.4.2020 - AndreaP.

Největší kouzlo slaných koláčů, tzv. quiche je to, že se dají konzumovat jak za tepla, tak za studena, tudíž je lze servírovat jako jakékoliv jídlo, ať už v podobě lehkého oběda, odpolední svačinky či rychlé večeře. Vynikající také je při různých oslavách či rodinných setkáních. Navíc se  dají naplnit prakticky jakoukoliv myslitelnou (a leckdy až nemyslitelnou) náplní. Fantazie v tomto případě není na škodu, ba právě naopak. My si dnes ukážeme, jak si takový koláč, jehož původ pochází z Francie a traduje se už do 16.století, připravit s bazalkovým tvarohem.

Těsto:

  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 150 g měkkého másla
  • bílý pepř

Náplň:

  • 200 g čerstvé bazalky
  • 100 g smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g tvarohu
  • 6 vajec
  • sůl
  • černý pepř

 

Na křehké těsto zpracujeme mouku, sůl, vejce a máslo. Vytvoříme bochánek, vložíme jej do rozevírací formy o průměru 26 cm. Prsty těsto rozhrneme po dně a vytvoříme asi 4 cm vysoký okraj. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.

Na náplň ve smetaně jemně rozmělníme nasekanou bazalku. Tvaroh utřeme s bazalkovou smetanou, prolisovaným česnekem a vejci. Osolíme a vydatně opepříme. Náplň hladce roztřeme na těsto.

Vložíme na střední lištu studené trouby a rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Koláč pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Podáváme vlažný.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz