Vajíčka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Co ale dělat s velkým množstvím vykoledovaných kousků, kterými se každoročně vrchovatě plní košíčky koledníků? Máme pro vás tip na moderní pojetí tradičních plněných vajec, která jsme tentokrát naplnili pikantní pastou z mascarpone a kari. Jde o skvělou inspiraci pro ty, kdo nechtějí jíst jen obyčejná vajíčka natvrdo a mají zájem si zpestřit velikonoční stolování nějakým opravdu nevšedně vypadajícím pokrmem. Nezapomeňte, že díky akcím dostupným na nákupnímu rádci Kupi.cz nakoupíte všechny další suroviny na tento trendy barevný recept výhodně.
Řepná vajíčka plněná kari pastou
Na čtyři porce potřebujete:
- 8 vajec natvrdo
- nálev z nakládané červené řepy
- 200 g mascarpone
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 2 lžíce majonézy light
- 2 lžíce kari
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 3 špetky soli
- pepř dle chuti
- kopr
Postup:
Vejce uvařená natvrdo podélně rozpulte a oddělte žloutek od bílku. Bílkové lodičky naložte do mísy s řepným nálevem alespoň na 5 minut. Žloutky v misce smíchejte s mascarpone, řeckým jogurtem, majonézou, kari, utřeným česnekem, hořčicí, solí a pepřem a vyšlehejte dohladka. Směsí naplňte zdobící sáček. Vajíčka vyndejte z nálevu a nechte okapat na papírovém ubrousku. Následně je plňte jako klasická plněná vejce. Ozdobte snítkou čerstvého kopru.
Čas přípravy: 25 minut
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.