Tento recept je vlastně produktem týden nedotknutých hrušek v košíku s ovocem na kuchyňském stole. Ne teda, že by v této domácnosti se ignorovalo ovoce jako takové, nicméně to, že v dnešní době je ovoce dostupné celoročně ještě neznamená, že také celoročně stejně dobře chutná. A právě hrušky jsou přece jen nejlepší v sezóně, kdy jsou šťavnaté a sladké. Ale nic není ztraceno ani teď! Zrodil se nápad na hruškový dezert. I takto prostý a noblesní může být dezert, který nabídnete návštěvě. A pokud se budou ptát, jak se ta dobrota jmenuje? No přece .... malicherné hrušky!
Potřebujete:
- 4 menší nebo 2 větší hrušky
- 5 lžic sýra riccota
- patero koření: skořice, pomerančová kůra, fenykl, anýz, pepř, nebo postačí skořice a trocha bílého pepře
- lžíci smetany ke šlehání
- špetku soli
Hrušky nakrájíte na kostky. Na pánvi rozehřejete trošku olivového oleje, přihodíte hrušky a 3 minuty osmahnete.
Přidáte sýr riccota, smetanu, sůl a koření. Promícháte, 5 minutek podusíte a je hotovo.
Malicherné hrušky podávejte lehce posypané mletou červenou paprikou.
Tip: Patero koření jsem ulovila při návštěvě Egypta. Uvedené ingredience jsou krásně najemno pomleté a koření se vyznačuje výraznou skořicovou vůní. Přidává se však do sladkých i do slaných pokrmů. Výborně se hodí k pečenému kuřeti a k exotickým zeleninovým pokrmům.
(foto: .kitchenstories.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.