Upečte si domácí křupavý chlebík, který je zcela bezpracný! Hrnkový chleba s vypečenou kůrkou zvládne opravdu každý.
Suroviny:
- Kostka droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky octa
- 6 hrnků hladké mouky
- 3 hrnky vlažné vody
Postup:
- Ve velké míse osolte a okmínujte mouku. Promíchejte.
- Do mouky rozdrolte droždí.
- Přilijte vlažnou vodu.
- Teď přidejte ocet.
- Vymíchejte vařečkou těsto. Je opravdu hodně lepivé.
- Mísu překryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout. Na 10 hodin máte volno. Pokud máte čas, nebojte se ani 12 hodin.
- Po uplynutí času si připravte větší dortovou formu. Tu nebudete vymazávat.
- Do trouby dejte prázdnou formu a předehřejte na 220 stupňů. Plynovou troubu dejte naplno.
- 15 minut takto předehřívejte.
- V míse těsto naposledy promíchejte.
- Těsto vyklopte do formy a přiklopte poklicí.
- Vložte do trouby a 40 minut pečte chleba přiklopený. Trouba jede stále naplno.
- Po uplynutí 40 minut sundejte poklici a pečete ještě 20 minut. Tady je ten správný prostor pro úžasnou kůrku.
- Po 20 minutách vytáhněte formu z trouby a ihned vyklopte chleba na mřížku.
Napsala Bára Klímová
Ilutrační foto: pixabay.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.