Hermelínová pomazánka se svou jednoduchou přípravou řadí mezi recepty, které stihnete připravit doslova za pár minut. Nejtěžší na celém postupu je pak už jen vydržet těch pár hodin nutných k vychlazení. Zaručujeme vám, že kupovanou už budete navždy obcházet velikým obloukem. Není totiž nad doma připravenou.
Potřebujeme:
- 1 hermelín
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 1 malá majolka
- kávová lžička plnotučné hořčice
- lžička sladké papriky
- 3/4 lžičky pálivé papriky
- 1 menší cibule
Hermelín, vejce i cibuli pokrájíme nadrobno a lehce promícháme v míse. Přidáme další suroviny, majolku až jako poslední a vše důkladně zamícháme, aby se chutě prolnuly. Dáme do ledničky (ideálně přes noc) odležet.
Mažeme na veku, čerstvý chléb, případně podáváme s celozrnným pečivem.
(foto: whereismyspoon.co)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.