Smažený květák známe asi všichni. V receptu, který jste právě otevřeli, budeme květák také smažit, ale tak trošku jinak. Na pomoc si přizveme bramborákové těsto. Levný recept, který snadno zasytí celou rodinu.
Potřebujeme:
- květák
- hladká mouka na obalení
- sůl
Na těsto:
- brambory
- hladká mouka
- vejce
- česnek
- sůl a pepř
- majoránka
- trošku mléka
- olej
Květák si klasicky rozebereme na malé růžičky (velké rozřízneme) a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Mezitím si připravíme bramborákové těsto : Syrové nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme v klasické těsto na bramboráky, jen s tím rozdílem, že jej uděláme trochu hustější, než obvykle, a to z důvodu, aby na květáku drželo a nestékalo.
Uvařený zchladlý květák osolíme, lehce obalíme v hladké mouce, namočíme v bramborákovém těstě a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Poté necháme na ubrousku okapat.
Můžeme podávat jen tak samotné např. se zeleninovým salátem, ale rovněž i s brambory či kaší.
Náš tip: Uvařený květák můžeme rovněž jemně nasekat, přidat jej rovnou k těstu a pak klasicky péct bramboráky.
(foto: themom100.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.