Pojďte si rajčata užít tentokrát v pečené podobě, ve slaném koláči, který můžete podávat jak k snídani nebo svačině, tak k obědu jako hlavní chod. Koláč můžete doplnit čerstvým zeleninovým salátem. Máte-li rádi výraznější chutě, přidejte i váš oblíbený sýr.
Ingredience na těsto:
- 280 g hladké mouky
- 230 g másla
- 1 vejce
- 2 lžičky bílého octa
- 2 lžíce ledové vody
- sůl, pepř, tymián
Ingredience na náplň:
- 4 vejce
- zakysaná smetana (250 ml)
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- strouhaný tvrdý sýr
- 4 rajčata
- snítka bazalky
- sůl, pepř
1. Z hladké mouky a studeného másla rukama vyvořte sypkou směs.
2. Přidejte zbytek ingrediencí a vypracujte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na 30 min do ledničky.
4. Vychlazené těsto vyválejte, vyložte jím formu na koláč o průměru asi 28 cm), překryjte pečícím papírem a ten zatěžkejte (sušenými fazolemi nebo malým talířkem).
5. Těsto vložte do trouby předehřáté na 220°C a předpékejte po dobu 10 minut
6. V míse smíchejte zakysanou smetanu s vejci, solí a pepřem. Přidejte nasekanou bazalku a špetku muškátového oříšku.
7. Krémem potřete předpečené těsto a poté na něj naskládejte na kolečka nakrájená rajčata.
8. Pečte na 180°C asi 30 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a krém pevný.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.