Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Svěže jarní: Citrónové kuřecí kousky

Svěže jarní: Citrónové kuřecí kousky

27.2.2020 - AndreaP.

Kuřecí maso je velmi oblíbené zejména pro jeho rychlou úpravu, kdy během chvilky můžeme mít na stole oběd či teplou večeři. Dá se vařit, grilovat, péct i smažit, servírovat jej můžeme jak teplé, tak studené. Jedná se o celosvětově nejrozšířenější druh masa. A my si dnes ukážeme další recept, kdy v hlavní roli krom kuřecího masa budou citróny.


Potřebujeme :

  • kuřecí prsíčka
  • sůl
  • citróny

Těstíčko:

  • vejce
  • sůl
  • polohrubá mouka
  • popř. mléko

Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citróny a zalijeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici hodinu odležet, občas promícháme, aby se šťáva dostala do masa rovnoměrně.

Pak si uděláme těstíčko, naložené maso v něm obalíme a smažíme v rozpáleném oleji.

Podáváme s bramborovou kaší a okurkem, případně opékanými či vařenými brambory.

Stejným způsobem můžeme připravit také kuřecí křidélka.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz