Tento recept už ani jednodušší být nemůže, proto je velice vhodný i pro ty, kteří se s kuchyní teprve seznamují. Ne nadarmo se těstoviny s omáčkou řadí mezi tzv. "studentské" recepty - rychlé, levné a vždy se povedou. Zasytí a skvěle chutnají. Velice oblíbené jsou ovšem i u těch, kdo kuchyni už dávno vládnou pevnou rukou. Protože rychlé recepty se hodí vždy. Tyto těstoviny s vynikající krémovou omáčkou prostě musíte ochutnat!
Potřebujeme:
- smetana ke šlehání
- sýr niva
- sýr eidam, nebo podobný méně výrazný
- těstoviny
- případně oregáno
- bazalku
- dle chuti šunku na ozdobení (nemusí být)
Zvolené těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka podle návodu, scedíme.
Během varu těstovin si připravíme omáčku. Nivu a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Smetanu zahřejeme, nejlépe v teflonovém rendlíku. Do zahřáté smetany vmícháme nivu a doplníme eidamem , tak aby vznikla hustší omáčka. Za stálého míchání povaříme až do rozpuštění sýrů. Případně můžeme přidat oregáno a bazalku.
Podáváme těstoviny, které na talíři přelijeme omáčkou. Můžeme ozdobit na nudličky Zpokrájenou šunkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.