Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Tarhoňa - středoevropská varianta našich těstovin

Tarhoňa - středoevropská varianta našich těstovin

31.1.2020 - AndreaP.

Tarhoňa jsou drobné nočky z nudlového těsta. Z hrubé mouky a vajec se vypracuje těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na kousky asi půlcentimetrové. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu, používá se jako zavářka do polévek nebo se může jíst samotná, opečená na sádle a posypaná paprikou.

Potřebujeme:

  • 2 vejce
  • polohrubá mouka
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce tuku
  • 1 větší cibule
  • sůl

Z vajec, vody a polohrubé mouky připravíme tvrdé nudlové těsto. Nastrouháme je na hrubém struhadle přímo na plech a v troubě usušíme do nažloutlého odstínu. Na tuku osmažíme nadrobno nasekanou cibulku, přisypeme strouhání a pravidelně podléváme vařící vodou. Vodu však nesmíme přidávat ve velkém množství. Dusíme do měkka jako rýži.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz