Tři dny vánočních svátků jako takových skončily, ale my zdaleka se svátečními recepty nekončíme. Nezadržitelně se totiž blíží další náročné období, kterým je Silvestr a Nový rok. Silvestrovská noc je dlouhá, bujará a veselá, ve velké míře jí doplňuje alkohol, a k tomu je třeba se posilnit. Připravíme si proto recept, který známe pod různými názvy, a sice harlekýnský chlebíček. A nebojte se, s dortem Harlekýn nemá pranic společného.
Potřebujeme:
- 1 veka
- 80 g sardelové pasty
- 200 g másla
- 150 g šunky
- 50 g uherského salámu
- 150 g uzeného jazyka
- 2 natvrdo vařená vejce
- 2 sladkokyselé okurky
- 100 g strouhaného ementálu
- několik kaparů
Veku po délce ostrým nožem rozkrojíme a střídku opatrně vybereme. Máslo utřeme se sardelí a částí vymažeme vydlabanou veku. Do zbývajícího másla vmícháme jemně nakrájené ostatní přísady, jako poslední strouhaný sýr. Nádivku dobře promícháme a naplníme jí obě poloviny veky, které opět spojíme k sobě, zabalíme do alobalu, převážeme pevně nití a uložíme do chladničky na noc. Chlebíček pak nakrájíme šikmo na 1 cm silné plátky a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.