Rybí polévka je tradiční rybí polévka české národní kuchyně podávaná také tradičně při štědrovečerní večeři. Připravuje se z hlav a kostí kapra (vánočního), z kořenové zeleniny, vody a z koření, podle chuti lze také použít jikry a mlíčí, kapří maso, smetanu nebo bílé víno.
Potřebujeme :
- 200 g uvařeného hrachu
- 400 g okrajových porcí a kostí z ryby
- 1 mlíčí
- 1 jikry
- 100 g kořenové zeleniny
- ½ lžičky pepře
- sůl
- muškátový květ
- 2 žemle
- 1 lžíce másla na osmažení
Z rybího masa a kořenové zeleniny si uvaříme silný vývar.
Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme a dáme do proceděného vývaru. Přidáme rozmačkaný hrách, maso z vývaru, pepř, sůl, muškát a povaříme. Přidáme i drobně nakrájenou zeleninu z vývaru.
Dochutíme a podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a usmaženou na másle.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.