Z připravovaného jehněčího masa vám obvykle zůstanou odřezky a kostičky. Ty mohou krásně posloužit jako základ jehněčího vývaru, který se při troše dobré vůle dokonce přiblíží tradiční kulajdě.
Jehněčí kulajda /4 střídmé porce/
- odřezky a kosti z jehněčího masa (v množství asi 2 kůstky a pár kousků odřezků)
- 1 brambora
- 1 velká mrkev
- 1 větší petržel
- kousek celerové natě - nemusí být
- 1,5 l vody
- 1 dcl mléka
- 2 lžičky sekané natě kopru
- 4 lžičky jablečného octa
- sůl
- mletý černý pepř
Kosti, odřezky a očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu přiveďte v osolené vodě k varu a nechte probublávat až do chvíle, kdy se vypaří zhruba 1/4 objemu vody. Přilijte 1 dcl mléka, 4 lžičky jablečného octa a přidejte sekaný kopr. Promíchejte, osolte, opepřete a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.