Všichni si všímáme, že dny se zkracují a slunečních paprsků ubývá. Podzim je tady v plné síle. Také byste ho nejraději celý strávili doma pod peřinou s teplým šálkem v dlaních? Máme pro vás kuchařský tip, jak si užít toto roční období plní energie.
Kysané zelí je díky vysokému obsahu vitamínu C tou pravou obranou i první pomocí v jednom. Proto si uvařte Kyselicu!
- 400 g kysané zelí
- bobkový list
- nové koření
- 300 g brambor
- sůl
- kmín
- 100 g královské slaniny
- 1 cibule
- 20 g másla
- 100 g klobásy
- 50 ml mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- pepř
Do většího hrnce dejte zelí i s nálevem, přidejte hrnek vody, bobkový list, nové koření a dejte vařit. Ve druhém hrnci vařte v osolené vodě s kmínem brambory pokrájené na kostičky.
Slaninu i cibuli pokrájejte na kostičky a orestujte na másle. Po chvíli přidejte klobásu nakrájenou na kolečka a opečte ji z obou stran. Jakmile jsou brambory takřka vařené, ale stále ještě na skus, slijte je, ale vodu z nich si ponechte, a přidejte je k zelí.
V mléce rozkvedlejte lžíci mouky, vlijte do hrnce a důkladně rozmíchejte. Přidejte klobásu, slaninu, cibulku, a pokud je polévka příliš hustá, i trochu vody z brambor. Nechte asi 10 minut probublávat a před podáváním ještě dochuťte solí a pepřem.
TIP:
Šťavnaté zelí Česká chuť pochází z úrodného srdce jižní Moravy a představuje skvělou přílohu k masu, perfektně se hodí do salátů, na přípravu pravé staročeské zelňačky či valašské kyselice. Právě hutné polévky jsou skvělou volbou, zahřejí a dodají spoustu potřebných živin. Produkty značky Česká chuť obsahují suroviny sklizené farmáři na českých polích. Najdete je nyní exkluzivně v prodejnách Albert.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.