Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a rovněž vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné.
Potřebujeme :
- 600 g vepřové krkovičky
- 1/2 lžíce koření gyros
- 2 větší jablka
- 1 malý pórek
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Maso omyjte, osušte a naklepejte. Každý plátek potřete z obou stran kořením a solí.
Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na silnější kolečka. Pórek očistěte a nakrájejte také na kolečka.
Čtyři kusy alobalu 20x20 cm potřete lžící olivového oleje, na něj rozložte kolečka jablek a na ně plátky masa, které posypte pórkem. Vše zakapejte zbylým olejem a pevně zabalte do alobalu. Grilujte asi 30 minut a podávejte s chlebem nebo dušenou rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.