Švestek či mirabelek je teď všude hojnost, a tak si pojďme společně vyzkoušet netradiční marmeládu, jejíž součástí bude právě toto ovoce a navíc čokoláda.
Co potřebujete:
- 1 kg švestek
- 4 g kakaa
- hořká čokoláda dle chuti
- kůra z 1 (BIO) citronu
- Želírovací cukr 4:1 Labeta
Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu. Čokolády přidáme dle chuti, je však třeba myslet na to, že čím více čokolády přidáme, tím sladší džem bude. Pokud si nejste jistí, uděláte nejlépe, když džem v průběhu vaření ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem nebo další čokoládou. Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.