Asi většina se mnou bude souhlasit, že není nad poctivý domácí chleba, právě vytažený z trouby, křupavý, kdy máslo se na ještě horkém krajíci doslova taví, ale nejde odolat a posečkat, až daný chleba vystydne. Ano, obliba domácího pečení (nejen) chleba raketově stoupá a tak dnes přinášíme další z mnoha receptů na chleba. Nechte si chutnat !
Potřebujeme :
- 1/2 l vody
- 5-6 dkg kvasnic
- špetku cukru
- 1 kg hladké mouky
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky octa
Do mísy dáme 1/2l vlažné vody, špetku cukru krystal asi 2 lžičky, kvasnice a necháme vystoupit kvasnice, do toho přidáme 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu a 2 lžičky soli promícháme nakonec přidáme mouku. Necháme vykynout v ošatce na chleba nebo v míse.
Vykynutý chléb dáme na předem připravený plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C asi 45 minut. Při pečení potíráme vodou, upečený chléb potřeme vodou a pod utěrkou necháme vystydnout.
Doba přípravy: asi 1hod. 45 min.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.