Kuře a kuřecí maso jako takové je vděčné, ať je leden či horké léto. A tak nemůže chybět ani nyní, kdy se snažíme o trošku dietnější verzi stravy.
Potřebujeme :
- 1 kuře
- 200 g nivy
- 2 lžičky drceného rozmarýnu (nebo čerstvý)
- 1 lžíce křenu nebo krenexu
- asi 4 lžíce bílého vína
- 120 g másla
- hlávkový či ledový salát na ozdobu
Kuře řádně omyjeme, rozpůlíme a obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře rovnou položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme. Pak přidáme rozmarýn a celé kuře poklademe plátky másla. Lehce podlijeme a v rozehřáté troubě upečeme.
Když je kuře hotové, vmícháme do šťávy křen a bílé víno a necháme ještě lehce přejít varem.
Kuře nesolíme, protože dost slanosti získá od nivy.
Jednotlivé porce položíme na salátové listy a podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.