Den předem naložené kuřecí kousky následně plné vínové chuti, to je to pravé v podzimní dny.
Potřebujeme :
- 4 vykostěná kuřecí stehýnka
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 2 dl červeného vína
- 3 lžíce balsamikového octa
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 6 šalotek
- 2 lžíce čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř
Nožem udělejte do každého stehýnka několik zářezů. Všechny stehýnka potřete rozetřeným česnekem a dejte do skleněné nebo plastové mísy.
Stehýnka přelijte vínem a bílým vinným octem, osolte, opepřete a nechte přes noc marinovat. Děrovanou lžící stehýnka vyjměte z marinády, nechte okapat a marinádu uschovejte.
V pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte šalotky a 2 minuty smažte. Vložte do pánve kuřecí stehýnka a za občasného obracení smažte 3-4 minuty, dokud nezhnědnou. Zmírněte plamen a přidejte polovinu uschované marinády. Přikryjte pokličkou a vařte 15-20 minut. Podle potřeby případně ještě podlijte marinádou.
Když je kuře měkké, přidejte balsamikový ocet a tymián a vařte ještě 4 minuty.
Stehýnka a šťávu rozdělte na talíře a podávejte s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.