Přinášíme vám recept na netradiční slaný koláč. Přejeme dobrou chuť!
Doba přípravy: 80 minut. 8 porcí.
Ingredience na těsto:
- 100 gramů másla,
- 250 gramů mouky (celozrnné)
- sůl,
- cukr,
- 100 mililitrů studené vody.
Ingredience na náplň:
- 4 šalotky (nakrájené na kostičky),
- 2 lžičky olivového oleje (extra panenského),
- 220 gramů kozí sýr,
- 3 lžíce medu,
- 4 rajčata (nakrájené na plátky),
- ½ lžičky mořská sůl,
- ½ lžičky mletý pepř,
- 2 pl čerstvý tymián,
- 1 velké vejce.
Postup:
- Připravíme si těsto: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr. Na to nastrouháme máslo a důkladně smícháme.
- Když se přísady spojí, po lžících přidáváme vodu a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
- Zformujeme ho do koule, zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit na 45 minut. Dokud se těsto chladí, vyhřejeme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
- Nadrobno nakrájenou šalotku osmažíme s olivovým olejem v pánvi dozlatova a necháme vychladnout.
- Těsto rozválíme na 0,5 cm tlustý kruhový plát a přesuneme na plech. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
- Posypeme kozím sýrem, pokapeme medem a rovnoměrně rozložíme šalotku. Na to rozložíme rajčata, osolíme je, opepříme, jemně pokapeme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Suroviny ukládáme tak, aby zůstaly alespoň 2 cm od okraje těsta.
- Okraje těsta přehneme přes rajčata a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme asi hodinu, dokud není kůrka zlatá. Před podáváním necháme 2 - 3 minuty vychladnout.
-----------------------------
TIP: Čerstvá česká rajčata po celý rok
Dopřejte si česká rajčata kdykoliv na ně dostanete chuť. Pod prémiovou privátní značkouTesco Finest naleznete klasická velká rajčata, ale i malé odrůdy. Všechna tato rajčata jsoupěstována v České republice a sklízena v největším a nejmodernějším skleníku ve středníEvropě. Ochutnejte například rajčata Brioso, 400 g, za 44,90 Kč, nebo rajčata Cherry sweet,250 g, za 44,90 Kč.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.