Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Hrušková povidla

Hrušková povidla

27.9.2018 - AndreaP.

Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků).

Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

 

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky.

Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme.

Směs vložíme do sklenic, upevníme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů. Uskladníme v chladu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz