Tento recept na úpravu rybího filé je velice jednoduchý, rychlý, nenáročný na suroviny a u nás doma velmi oblíbený.
Potřebujeme :
- 4 porce rybího filé
- 2 lžíce citronové šťávy
- 6 menších pórků
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 1 kelímek kysané smetany
- 2 lžíce hořčice
- mletý černý pepř
Očištěný pórek nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozpálíme olej, opečeme filé z obou stran, osolíme, opepříme a dáme stranou. Na zbylém oleji podusíme pórek, osolíme, opepříme a dusíme asi 5 minut.
Na pánev vrátíme opatrně filé. Smícháme smetanu s hořčicí a citronovou šťávou a nalijeme na rybu se zeleninou. Opatrně zamícháme a krátce podusíme.
Porce filé podáváme přelité hořčičnou omáčkou s pórkem, jako příloha se hodí brambory nebo rýže.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.