Ravioly jsou plněné těstoviny pocházející z Itálie (italsky ravioli). Ve většině případů se jedná o dva tenké pláty těsta, vykrájené do čtverců, do kterých se dá náplň, a po krajích se spojí.
A my si dneska uděláme ravioly sladké, plnit je budeme čokoládou a doplníme je lahodnou ovocnou omáčkou s příchutí vína.
Potřebujeme :
- 250 g hladké mouky
- 100 g kakaového prášku
- 4 vejce
- 30 g moučkového cukru
- 2 vanilkové lusky
- 1 tabulka kvalitní bílé čokolády
- 500 g mražených višní
- sladké bílé víno
- čerstvá máta
- hnědý třtinový cukr
Z hladké mouky, kakaového prášku, vajec, moučkového cukru a vanilky (kterou vybereme lžičkou z rozříznutého vanilkového lusku) vypracujeme kompaktní těsto na ravioli.
Zabalíme do folie a necháme odležet v lednici.
3/4 višní rozvaříme společně s vínem, lístky máty a třtinovým cukrem a rozmixujeme na hustou omáčku. Zbylé višně vložíme do omáčky a prohřejeme.
Těsto vyválíme na plát, vykrájíme ravioli, které plníme kostičkami čokolády, pomažeme vejcem a dobře spojíme dohromady. (Použijeme buď tvořítko na ravioli nebo vykrájíme čtverce 10 x 10 cm, vložíme čokoládu a potřeme vejcem, druhým čtvercem přikryjeme a strany dobře přimáčkneme k sobě).
Vaříme v osolené vodě na skus, podáváme doplněné omáčkou z višní.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.