Hledáte inspiraci na lehký a zdravý letní oběd? Máme pro vás tip na těstoviny, při jejichž vaření jsme použili kysanou smetanu a také čerstvé mléko. Dobrou chuť!
- 1/2 hrnku Čerstvého mléka
- 1 ks Kysaná smetana
- 1 balení listového špenátu
- 1 balení těstovin
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 špetka mletého pepře
- 2 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění
- 2 lžíce olej
- 1 špetka soli
- 150 g strouhaného sýru
Nejprve si na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na velmi jemné kousky. Přidáme rozmačkaný česnek, špenát, podlijeme troškou vody a necháme dusit do měkka. Jakmile máme špenát měkký, můžeme zahustit připravenou jíšku z Čerstvého mléka z Valašska, Kysané smetany z Valašska a kukuřičného škrobu. Do hotového špenátu vmícháme uvařené těstoviny, dochutíme solí, případně pepřem. Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.