Diskusní fóra našeho serveru jsou velmi pestrá a obsáhlá. Uživatelky (ano, jsou to převážně ženy) si zde nejen povídají o věcech každodenních, přesněji co je trápí a naopak co je těší, ale vyměňují si zde i tipy a rady do kuchyně, recepty či vychytávky. A zde se dají nalézt opravdové poklady. Velmi často jen tak brouzdám i v hluboké historii těchto dnes už zapadlých vláken a při jednom takovém pátrání jsem nalezla dnešní recept uživatelky Steličky. Tak tady je ...
... "Dnes na nákupu jsem dostala nápad. Procházela jsem kolem regálu s tortilami a nachos chipsy. Malý pytlíček. Podívala jsem se na obal na složení - nic jiného, než kukuřičná mouka a olej. Po zkušenosti s domácí přípravou tortil podle zdejšího receptu jsem se rozhodla vyzkoušet tortila chipsy doma. Kukuřičnou mouku neměli, tak pro tentokrát jsem pekla z pšeničné. Kukuřičnou zkusím příště"...
Recept na tortila chips
množství na jeden plech - po upečení 150 g):
- hrnek hladké mouky
- 3 lžíce oleje
- půl hrnku horké vody
- 2 - 3 špetky soli
- směs koření - pizza, grilovací, na americké brambory, ...
Vypracujeme těsto, na pečící podložce nebo pečícím papíru vyválíme velmi tenkou placku, posypeme kořením (můžeme střídat různé druhy) a nakrájíme na trojúhelníčky. Dobře se krájí kolečkem na pizzu. Upečeme v troubě do zlatova. Podává se s různými dippy.
Poznámka : vyzkoušela jsem recept i s kukuřičnou moukou. Jelikož ale ta neobsahuje lepek, je nutno přidat 2 lžičky škrobu.
Nachos je populární mexické jídlo. V nejjednodušší formě se jedná o kukuřičnou tortillu pokrytou rozpuštěným sýrem.
(fotografie zde)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.