Oblíbený salát především v jižní části Itálie, chutnat bude zajisté vám a i vašim hostům. Zkuste si je dopřát například v kombinaci s lehkým ovocným vínem.:-)
- ledový salát
- 2 rajčata
- hrnek rukoly
- menší žlutá paprika
- parmazán
- bylinkový ocet Kand
- olivový olej
- sůl, pepř a bylinkové pesto
Papriku nakrájíme podélně na asi půl cm silné plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem spolu s pestem a dáme na plech na pečící papír upéct do trouby na cca 180 stupňů než papriky změknou. Ledový salát natrháme do misky, přidáme pokrájená rajčata a rukolu, pokapeme octem a olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pak salát obložíme hotovou paprikou a posypeme plátky (hoblinkami) parmazánu.
Doporučujeme podávat spolu s francouzskou bagetou, kterou můžete potřít bylinkovým máslem a nechat v troubě zapéct na 5 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.