Sladkovodní ryby se v našem jídelníčku bohužel objevují stále velmi zřídka. Přitom obsahují vysoký obsah nenasycených mastných kyselin řady omega–3, řadou vitaminů (vitamin A, D), minerálních látek (zejména jódu a selenu) a kvalitní a lehce stravitelné bílkoviny, které dobře sytí a jejich vyšší příjem uvítají zejména ti, kteří chtějí hubnout. Vyzkoušejte proto náš originální recept a přijďte rybám na chuť.
- 4 pstruzi
- sůl, pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 40 g rostlinného tuku nebo oleje
- 60 g másla
- 100 g jader lískových oříšků nakrájených na tenké plátky
Očištěné a vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a opepříme. Do papírového sáčku nasypeme mouku, pstruhy jednoho po druhém vkládáme do sáčku, důkladně jím zatřepeme, aby mouka obalila rybu ze všech stran a přebytečnou mouku setřepeme zpět do sáčku.
Na pánvi na rozehřátém tuku pstruhy asi 10 minut po obou stranách opečeme. Poté tuk z pánve slijeme, přidáme 30 g másla a pstruhy na malém ohni dalších 4-5 minut po obou stranách dusíme.
Mezitím na malé pánvi na rozehřátém másle dožluta opečeme rozkrájené lískové oříšky - nesmějí však ztmavnout.
Pstruhy podáváme na předehřátých talířích pokapané máslem z pánve a zasypané praženými oříšky. Jako příloha se hodí vařené brambory a čerstvá nebo dušená zelenina.
Přejeme dobrou chuť!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.