Vyzkoušejte ověřený a velmi jednoduchý recept. Dobrou chuť!
ingredience:
- listový špenát
- pesto z medvědího česneku
- 100g sýru Feta
- 1 balíček listového těsta
- slunečnicová semínka
- 1 rozšlehané vejce
- sůl
Postup:
Máte-li čerstvý baby špenát, krátce ho poduste a osolte. Použijete-li mražený, nechte ho rozmrazit, vymačkejte z něho přebytečnou vodu a osolte ho. Listové těsto si rozválejte a potřete tenkou vrstvou pesta z medvědího česneku, na ní dejte špenát a nakonec na kostičky nakrájený sýr Feta. Zaviňte jako štrůdl. Závin přendejte na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, na několika místech propíchejte vidličkou a posypejte slunečnicovými semínky. Pečte cca 20 minut. Dobrou chuť!
TIP:
Vyzkoušejte lahodné pesto, která vyrábí rodinná manufaktura Hradecké delikatesy. Toto ručně a šetrně vyráběné pesto neobsahuje žádné chemické konzervanty, aromata, barviva, lepek či GMO. Prostě jen lahodná chuť, síla přírodních pokladů a lidská práce vykonávána s láskou. Více informací na www.hradeckedelikatesy.cz.
Pesto už dávno nepatří jen na těstoviny…..
Ačkoliv pesta nejsou v ČR žádnou novinkou, občas stále převládá mylná domněnka, že je to pochoutka pouze do těstovin. Není tomu tak. Pesto se dá využít do mnoha jídel teplé i studené kuchyně.
Příklady využití pesta:
- na bagetky, chléb, do toustů
- do palačinek na slano, do slaných koláčů quiche, závinů z listového těsta (viz recept níže)
- do pomazánek – ať už tvarohových, či jako dip do jogurtu
- do salátů – jak zeleninových, tak i luštěninových
- do rýže, kuskusu, pohanky, jáhel, bulguru
- skvěle chutnají k masům všeho druhu, ke grilování, ale i ryba potřená pestem získá vynikající chuť
- ke grilovaným sýrům – například hermelín
- na žampiony portobello i jiné houbové pokrmy
- do polévek
Stačí popustit uzdu fantazie a vyzkoušet, co zrovna vaše chuťové pohárky potěší...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.