Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb. Nejznámější pak je tuňák obecný.
Potřebujeme :
- 600 g tuňáka
- 1 cibule
- mrkev
- petržel
- celer
- 0,5 dl oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 čerstvé papriky
- 1 dl kečupu
- mletá sladká paprika
- 0,5 dl červeného vína
- několik stroužků česneku
- 2 lžíce másla
Maso z tuňáka nakrájíme na kostičky. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na oleji.
Do základu vložíme osolené a opepřené maso, přidáme pokrájené papriky, přisypeme mletou papriku a zpěníme. Pak vše mírně zalijeme vlažnou vodou a 10 minut dusíme. K podušenému masu přidáme kečup, přilijeme červené víno, přimícháme utřený česnek, máslo, směs podusíme, odstavíme a necháme chvíli uležet. Ragú můžeme vmíchat do vařených špaget nebo jej podávat s rýží či pečivem.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.