Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

18.11.2017 - AndreaP.

Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné zelí na víně a k tomu kus pořádného masa, ať máme sílu na ten blížící se adventní kolotoč.

Potřebujeme :

  • 200 g vepřových řízků
  • 4 rozetřené stroužky česneku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Na přílohu:

  • 600 ml bílého vína
  • 2 jablka
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

 

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.

Polovinu olivového oleje zahřejte na pánvi, přidejte česnek, okořeňte řízky solí a pepřem a osmahněte je na oleji z obou stran asi 1 minutu. Pak je umístěte do zapékací mísy a dejte do trouby péct na 8 až 10 minut, dokud nebudou hotové.

Víno přiveďte v hrnci k varu, přidejte oloupaná a nastrouhaná jablka, a natrhané kousky zelných listů. Vařte 10 minut, dokud zelí nezměkne. Okořeňte solí a pepřem.

Hotové řízky podávejte na předehřátém talíři s jablečným zelím.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz