O tom, že ryby patří na stůl nejen o Vánocích, již každý ví. A protože receptů není nikdy dost, přinášíme jeden velmi jednoduchý na najčastější rybu u nás, kapra.
Potřebujeme :
- 600 g kapra
- sůl
- hladkou mouku
- drcený kmín
- 100 g sádla
- menší cibuli
- 100 g anglické slaniny
- 130 ml červeného vína
- 40 g medu
- šalvěj
- rozmarýn
- 200 g chleba
Porce kapra důkladně osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Pak je zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Jakmile jsou ryby na pánvi otočené, zmírníme žár a přidáme ke kaprovi hrubě nakrájenou cibuli a na tenké hranolky nakrájenou anglickou slaninu. Dopečené porce kapra z pánve vyjmeme a necháme je v teple.
Do výpeku dáme rozpustit med, pak zalijeme vínem, přidáme část posekaných bylinek a zprudka povaříme.
Dopředu si připravíme topinky z krajíčků chleba. Opečený chléb nakrájíme na silnější pruhy a položíme na talíř. Na topinky pak klademe porce kapra a vše přelijeme šťávou s cibulí a slaninou. Navrch posekáme trochu zelených bylinek a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.