Zvěřina je výživná, lehce stravitelná, má charakteristickou vůni a chuť. Toto maso také obsahuje minimum tuku. Zvěřina se používá k přípravě různých druhů pokrmů, které jsou výrazně dražší, než pokrmy připravené z obyčejného masa.
Na dnešní recept potřebujeme :
- 600 g plece nebo masa bez kosti z divočáka
- 100 g kořenové zeleniny
- 50 g cibule
- 80 g másla
- 30 g hladké mouky
- 15 g rajského protlaku
- 50 g višňového džemu
- 1 celý pomeranč
- 1/2 citronu
- bobkový list
- nové koření
- celý černý pepř
- tymián
- 8 kuliček jalovce
- sůl a cukr dle chuti
Maso pokrájíme na malé kostičky, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupeme citron a pokrájíme žlutou dřeň. Postupně osmažíme na 1/2 tuku cibuli, zeleninu, maso, potom vsypeme koření, dřeň z citronu i nastrouhanou citronovou kůru a přimícháme rajský protlak. Vše zalijeme asi 1/2 l vody a vaříme doměkka.
Z druhé 1/2 tuku a z mouky připravíme jíšku, kterou vše zahustíme poté, co z masa vybereme kuličky koření a bobkový list. Přidáme džem a pokrájený pomeranč. Během provaření - 15 minut - ještě dochutíme.
Podáváme nejlépe s vídeňskými knedklíky a červeným vínem.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.