Netradiční houbová polévka, která je připravuje jen v některých krajích. Vyzkoušejte. Přejeme dobrou chuť.
- 250 g čerstvých hub
- 50 g másla
- 0,2l masového vývaru
- 0,5l mléka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička hladké mouky
- 2 lžíce bílého vína
- 1 lžíce sekané petrželové natě
- strouhaný muškátový oříšek
- sůl
- mletý pepř
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky a dáme spolu s drobně nakrájeným česnekem na rozehřáté máslo. Zalijeme polovinou vývaru, přidáme sůl a mícháme na mírném ohni, až se tekutina vypaří. Přidáme mouku, dobře zamícháme a po částech přiléváme vlažné mléko smíchané se zbytkem vývaru. Povaříme na mírném ohni asi 10 minut, přidáme víno, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.