Rychlý dezert, který potěší při jakémkoliv počasí, a to i v těchto tropických vedrech.
Potřebujeme :
- 100 g másla
- 1 jablko
- 2 lžičky skořice
- 2 lžičky třtinového cukru
Na omáčku:
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 100 g másla
- 100 g tučné smetany ke šlehání
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
Jablku odstraňte jádřinec a rozpulte jej. V malé zapékací míse rozehřejte na sporáku 100 g másla, položte na něj půlky jablka řeznou stranou dolů a smažte 2 minuty. Jablka otočte, posypte skořicí a cukrem a přemístěte do trouby. Pečte 10-12 minut, dokud nezměknou. Na omáčku dejte do malého hrnce cukr, skořici a máslo a nechejte 3-4 minuty zkaramelizovat. Přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezačne houstnout. Pečená jablka podávejte na předehřátém talíři politá skořicovou omáčkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.