Asi většina z nás se shodne na jedné věci, a sice té, že léto - prázdniny, to je doba odpočinku, vysokých letních teplot, vody, koupání a ne stání v kuchyni a vyvařování čtyřchodového menu. Ono také asi málokdo má nyní chuť na smetanovou omáčku s knedlíkem či vepřo knedlo zelo. Jistě najdou se výjimky, to nepopírám. Nicméně pro ty, co hledají rychlé a nenáročné recepty přináším další z nich.
Potřebujeme :
- 8 středně velkých syrových brambor
- sůl a kmín
Marináda :
- olivový olej
- hrst majoránky
- lžička čevené papriky
- lžička tymiánu
- 3 stroužky utřeného česneku
Nakrájíme na plátky osm syrových brambor. Na vymazaném plechu je osolíme, posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě upečeme.
Ještě teplé potíráme marinádou, kterou připravíme tak, že do hrnečku nalijeme trochu oleje, nasypeme hrst majoránky, lžičku červené papriky, tymiánu a 3 stroužky utřeného česneku. Vše promícháme. Upřednostňujeme zásadně čerstvé bylinky.
Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.
Vaše názory
Super recept. Dělávám je podobně s česnekový tvarohem. :)
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.