K dobrému vínu na stůl patří chutné křupavé tyčinky. Upečte si s námi sýrové!
mléčné výrobky jsou zdrojem nejen plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin, ale také řady vitamínů a minerálních látek, mysleme na ně také během letních měsíců. Navíc jejich další výhodou, kterou oceníte především v kuchyni, je jejich pestrost a skvělá kombinovatelnost s jinými surovinami. Hodí se jak do sladkých, tak i do slaných pokrmů. Více najdete na www.mlekovaszdravi.cz.
Potřebujeme:
- 100 g nastrouhaného sýru Gran Moravia
- 100 g hladké mouky
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce mléka
- 80 g másla
- na ozdobu pepř, sůl, sezam, sýr….
- žloutek na potření
Postup:
- Všechny suroviny spojte v těsto, které nechte v lednici minimálně 30 minut odležet.
- Poté těsto vyválejte na tenčí plát a rádýlkem vytvořte tyčinky.
- Potřete žloutkem a ozdobte dle chuti hrubou solí, kmínem, sýrem nebo sezamem.
- Pečte ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.