Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.
Ingredience:
- 190 g polohrubé mouky
- 120 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 50 g rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g jahod
- 150 g rebarbory
- Máslo na vymazání formy
- Strouhaný kokos
Postup:
- Troubu předehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem.
- V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.
- V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo. Z bílků vyšlehejte sníh.
- Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky.
- Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh.
- Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem. Vršek koláče můžete ještě posypat kokosem.
- Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova, asi 40 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.