Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.
Ingredience:
- 1 vepřová panenka
- Sůl, pepř
- Snítka šalvěje
- 1 červená cibulka
- 100 g másla
- Pečené brambory
Postup:
- Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
- Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
- Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
- Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
- Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
- Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.
TIP: Ke skvělému jídlu patří kvalitní víno. Zkuste se zaměřit na kořeněná červená, kvalitní víno vybírejte se sommeliérem.
Vaše názory
Děvčata, chci se zeptat. Nějaké tipy na kvalitní nože na maso? Teta si na vaření dost potrpí takže bych jí chtěla dát nějaké k narozeninám. Myslíte že například tyto https://www.royaltyline.cz/ocelove-noze/8-dilna-sada-ocelovych-nozu--nuzek-a-ocilky-rl-kss600n/ jsou v pořádku? Díky moc za tipy a rady!!!
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.