Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

6.6.2017 - redakce Babinet.cz

Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

Ingredience:

  • 1 vepřová panenka
  • Sůl, pepř
  • Snítka šalvěje
  • 1 červená cibulka
  • 100 g másla
  • Pečené brambory

Postup:

  1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
  2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
  3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
  5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
  6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.

TIP: Ke skvělému jídlu patří kvalitní víno. Zkuste se zaměřit na kořeněná červená, kvalitní víno vybírejte se sommeliérem.

 

Vaše názory

katerbelac
23.7.2018 09:42

Děvčata, chci se zeptat. Nějaké tipy na kvalitní nože na maso? Teta si na vaření dost potrpí takže bych jí chtěla dát nějaké k narozeninám. Myslíte že například tyto https://www.royaltyline.cz/ocelove-noze/8-dilna-sada-ocelovych-nozu--nuzek-a-ocilky-rl-kss600n/ jsou v pořádku? Díky moc za tipy a rady!!!

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz